
Visie
Geen training, wel een samenwerking.
Wanneer we een samenwerking starten, kijken we steeds naar de hond als een uniek wezen; een individu met gevoelens, behoeftes en ook bepaalde verlangens. We stellen onszelf daarbij open om ook door zijn bril naar de wereld te kijken.
Graag bied ik jullie ondersteuning op jullie levenspad, met aandacht voor vertrouwen, welzijn en oplossingen op lange termijn. Afhankelijk van de vragen of moeilijkheden kan een begeleiding dus variëren tussen één of enkele sessie's, of een langer engagement.
Tijdens de sessies wordt er gefocust op opvoeding, ondersteuning en wederzijds begrip en respect. We focussen daarbij niet op het éénzijdig (beloningsgericht) trainen van commando's of gedrag, maar vertrekken vanuit een natuurlijke communicatie om elkaar opnieuw te kunnen aanvoelen. Dankzij de focus op een natuurlijke en spontane communicatie kunnen we een diepere band creëren met onze hond en staan we ook meer open voor zijn gevoelens, verlangens en noden.
De begeleiding is toegankelijk voor iedereen. Voor alle verzorgers en honden die bepaalde problemen of moeilijkheden ondervinden in het samenleven of de opvoeding, maar zeker ook voor verzorgers die hun puppy of oudere viervoeter gewoon beter willen leren kennen, begrijpen en ondersteunen. Op die manier kunnen we onze vriend de beste zorg en ondersteuning bieden, wat zijn welzijn en jullie relatie alleen maar ten goede komt!
Het is eveneens mogelijk om ondersteuning te krijgen bij de adoptie van een (buitenlandse) hond of reeds adviezen en tips in te winnen voorafgaand aan de komst van een puppy of oudere hond.
Begrip in het leven van jouw hondenvriend, leidt ongetwijfeld tot een wereld vol nieuwe inzichten. Ik ondersteun je graag om deze mooie wereld te ontdekken.
Spreekt mijn visie en werkwijze jou en je viervoeter aan?
Bekijk dan gerust het aanbod, stuur me een berichtje en dan zien we elkaar snel!
Achtergrond
Annelien, aangenaam!
Reeds van kleins af aan had ik het geluk om dagelijks in contact en betrokken te zijn bij de verzorging van verschillende diersoorten. Mede dankzij deze vroege ervaringen groeide ik uit tot de ontzettend grote dierenvriend die ik vandaag geworden ben, waarbij ik eveneens bewust gekozen heb voor een plantaardige levensstijl.
Naarmate ik doorheen de jaren groeide, werd ik ook steeds meer geprikkeld om meer te begrijpen over het gedrag van onze mede-dieren. Dit tot op heden met nadruk op honden, aangezien zij vaak het dichtst betrokken zijn in ons dagelijkse leven.
Ik besloot de stap te zetten om de opleiding als Professioneel Hondengedragsbegeleider (hondenopvoeder & specialist probleemgedrag) te volgen bij Geert De Bolster over de Connectiemethode ®. Ik kan met volle overtuiging meedelen dat de inzichten die ik tijdens deze opleiding verwierf me niet enkel op professioneel vlak met honden veel rijker hebben gemaakt, maar zeker ook op persoonlijk vlak.
Inmiddels ben ik sinds 2021 eveneens trotse bezitter van het Quality Label. Dit label wordt uitgereikt aan hondengedragsbegeleiders die de opleiding opvoeder van honden en specialist probleemgedrag bij De Bolster Academy hebben gevolgd en daarbovenop een praktijkstage hebben volbracht.
Aanvullend volgde ik ook de cursus ‘Opvoeden Kan Zo!’ aan het Blauwe Kruis van de Kust, waar ik eveneens nieuwe uitgangspunten en ervaringen kon ontdekken.
In het heden en de toekomst blijf ik mezelf ontzettend graag verder bijscholen om zo mijn passie te blijven voeden en nog meer invalshoeken en denkwijzen te leren kennen.
Naast het feit dat ik een grote passie en liefde heb voor dieren, ben ik eveneens afgestudeerd als Master Klinische Psychologie aan de Universiteit Gent. Sinds 2018 ben ik erkend als Klinisch Psycholoog.
Verder volgde ik ook het tweejarig postgraduaat ‘Dieren in de Hulpverlening’. Aan dit postgraduaat werd er eveneens veel belang gehecht aan dierenwelzijn, waardoor we veel kennis aangeboden kregen over zowel het medisch als het gedragsmatig vlak van verschillende diersoorten. Ik mocht dit diploma ontvangen met de grootste onderscheiding in 2022.
Beide interesses en opleidingen vullen elkaar ontzettend goed aan met vele raakvlakken. Ik mag dan ook heel dankbaar zijn om op deze manier te kunnen bijdragen aan een toekomst met meer welzijn voor dier, mens en onrechtstreeks ook de ruimere omgeving!
Relevante bijscholingen omtrent honden:
- Friendly with Dogs Congress 2020
- Lezing Eva Paridaens: kat en hond (De Bolster Academy)
- Lezing Tiny De Keuster: medische benadering probleemgedrag (De Bolster Academy)
- Webinar: Snuffeltuin voor je hond maken (Friends4ever)
- Webinar: 'To drug or not to drug': over psychofarmaca, supplementen en feromonen (Vereniging voor Gedragsprofessionals)
- Webinar: Schadelijke effecten anti-vlo en -teken middelen (Praktijk Paard en Hond)
- Webinar: Hond en Kind (Poot in Hand)
- Online lezingen: 5 jaar Wablaf (Wablaf)
- Online cursus: Goed op weg met je buitenlandse hond (Nina van Tilbeurgh)
- 2-daagse workshop 'Coaching en zelfleiderschap' 2021 (De Bolster Academy)
- Friendly with Dogs Congress 2021 & 2022
- Groepssessies voor pups en jonge honden 2022 (De Bolster Academy)
- Verlatingsangst bij de hond 2022 (De Bolster Academy)
